Galería

C.O.A.C.H.I.N.G.

Molta gent em pregunta que és el coaching. Els hi dic el següent: és una eina que fem ús quan una persona accepta canviar, transformar-se i créixer… accepta conèixer i modificar la situació en que es troba ara i es planteja cap a on es vol dirigir…

…és a dir, es traça un camí d’es d’on  està ara fins a on  vol arribar en qualsevol àmbit de la seva vida, com per exemple, algú que vol dedicar mes temps a la seva familia, ser més assertiu/iva amb els seus amics, trobar parella, saber delegar a la feina, obtenir la concentració que vol per finalitzar una marató, assolir una feina que li apassioni, engegar una idea de negoci que només ell/a veu com interessant, orientar la seva carrera professional, treure millor marca en una cursa, modificar un  projecte que duu molt de temps fent-se així, assolir una nou récord mundial, transformar una relació familiar, potenciar la motivació a l’equip, esportiu o de treball, etc…

 Com a eina no és més que una “simple” conversa, en que el coach realitza algunes preguntes per conèixer la situació del coachee (client) que li permetin, a aquest, reflexionar sobre determinades actituts, pensaments i creences que un té sobre la situació i sobre com l’està habitualment tractant, enfocant…. és tan curiós observar com el fet de pensar-hi (desde un altre enfocament i amb els recursos del coach) permet qüestionar-se allò que fins ara he fet o cregut, i modificar paràmetres de pensament, canviant el focus, modificant hàbits i possibilitant a noves accions que un anteriorment creïa impossibles de fer. 

També em fan la pregunta: però s’ha d’estar molt malament per fer coaching no?
Tot i que sigui psicòloga, el coaching no és psicoterapia, és a dir, que no estem tractant amb patologies, sinó amb persones que en un moment determinat de la seva vida poden arribar a necessitar algú que els permeti assolir per si sols aquesta empenteta. Per altre banda, l’avantatge de ser psicòloga, permet que davant qualsevol obstacle, el poguem treballar en la mateixa sessió i seguir amb el procés. 

Altres persones em diuen: “es que jo no tinc objectius”. També acompanyo a buscar allò que podria ser un objectiu, una motivació, un element movilitzador… ja sigui a nivel personal, professional, corporatiu, esportiu o familiar. I un cop definit, el.laborem un pla d’acció amb diferents passos consecutius, que ens marcaràn el camí, establint el client un compromís amb ell mateix. 

Cadascú valora quan considera necessari acudir a un coach per trasnformar algún aspecte de la seva vida. El coach t’acompanyarà sense jutjar el que penses, el que fas, escoltant i respectant amb honestedad. En termes generals, quan un fa coaching, sent com aquella càrrega que suporta, aquella indesició, aquella manca de força s’esbaeix… podent, així,  viatjar en aquesta vida lleuger d’equipatge.. i alhora amb una motxil.la plena d’il.lusió i energia per dirigir la teva vida cap a on tu vols. És sorpenent com canviant la mirada, canvies el gruix d’energia que dirigeixes cap a una acció i la sensació de plenitut que això et genera.

Vols provar una sessió de coaching? truca’m.

En resum:

C: Canvi
O: Objectius
A: Accions
C: Compromís
H: Honestedat
I: Interès
N: Neutralitat
G: … vols saber que s’amaga darrera la G?

______________________________________

Mucha gente me pregunta ¿qué es el coaching? Les digo lo siguiente: es una herrammienta que hacemos uso cuando una persona acepta cambiar, transformarse y crecer… acepta conocer y modificar la situación en la que se encuentra ahora y se plantea hacia donde quiere dirigirse…

…es decir, se traza un camino desde donde está ahora hacia donde quiere llegar en cualquier ámbito de su vida, como por ejemplo, alguien que quiere dedicar más tiempo a su família, ser más asertivo con sus amigos,  encontrar pareja, saber delegar en el trabajo, obtener la concentración que requiere para realizar una maratón, conseguir un trabajo que le apasione, empezar una idea de negocio, orientar su carrera profesional, sacar la mejor marca en una prueba, modificar un proyecto que lleva años haciéndose así, conseguir un récord mundial, transformar una relación familiar, potenciar la motivación de tu equip, detrabajo, deportivo, etc…

 Como herramienta no es más que una “simple” conversación, en la que el coach realiza algunas preguntas para conocer la situación del coachee (nombre que se le da al cliente) que le permitan, a este último, reflexionar sobre determinadas actitudes, pensamientos y creencias que un@ tiene sobre la situación y sobre como la esta habitualmente tratando, enfocando, viviendo, sintiendo, entendiendo…. es tan curioso observar como el hecho de pensar sobre ello (desde otro enfoque y con los recursos del coach) permite cuestionarse aquello que hasta ahora un@  ha hecho o creído, y modificar parámetros de pensamiento, cambiando el focus, modificando hábitos y posibilitando nuevas acciones que un@ anteriormente creía imposibles. 

También me hacen la pregunta: ¿pero se ha de estar muy mal para hacer coaching no?
Aunque sea psicóloga, el coaching no es psicoterapia, es decir, que no estamos tratando con patologías, sino con personas que en un moment determinado de su vida pueden llegar a necesitar a alguién que les permita conseguir por si solos este empuje. Por otro lado, la ventaja de ser psicóloga, permite que ante cualquier obstaculo, lo podamos trabajar en la misma sesión y seguir con el proceso. 

Otras personas me dicen: “es que yo no tengo objetivos”. También acompaño a buscar aquello que podría ser un objectiu, una motivación, un elemento movilizador… ya sea a nivel personal, profesional, corporativo, deportivo o familiar. Y una vez definido, elaboramos un plan de acción con diferentes pasos consecutivos, que nos marcaran el camino, estableciendo elcliente un compromiso con sigo mismo.

Cada un@ valora cuando considera necesario acudir a un coach para transformar algún aspecto de su vida. El coach te acompañará sin juzgar lo que haces y lo que piensas, escuchando y respetando con honestidad. En terminos generales, cuando un hace coaching, siente como aquella carga que soporta, aquella indecisión, aquella falta de fuerza se desvanece… pudiendo, así,  viajar en esta vida ligero de equipaje.. y a la vez con una mochila llena de ilusión y energía para dirigir tu vida hacia donde tu quieres. Es sorprendente como cambiando la mirada, cambias el grossor de energía que diriges hacia una acción y la sensación de plenitud que esto te genera.

¿Quieres probar una sessión de coaching? Llámame.

En resumen:

C: Cambio
O: Objetivos
A: Acciones
C: Compromiso
H: Honestidad
I: Interés
N: Neutralidad
G: … ¿quieres saber que se esconde tras la G?

Anuncios

5 Respuestas a “C.O.A.C.H.I.N.G.

 1. Hola Rosa,

  Gran article el d’avui. I és veritat, resulta complicat amb poques paraules definir que és la PNL i el coaching. Realment deu ser molt satisfactori, poder buidar la motxilla dels teus coachees, i poder-la omplir amb noves eines, esperances, il.lusions i objectius.

  Sara

  • Gràcies Sara … només poden buidar la motxila si volem … jo sencillament els acompanyo a fer-ho 😉

   Un gran agraïment a cadascún dels coachees (clients) que m’ho permeten.

   Salut

 2. Et dessitjo un gran éxit. i et faig una forta abraaçada !

 3. Hola Rosa
  He leido que puedo encontrar pareja haciendo coaching, puedes contarme como funciona esto, de que manera puedo hacerlo
  gracias

  • Hola Juan,

   a través del coaching para singles definimos tu objetivo, y el plan de acción a seguir.

   Si te parece puedes poner-te en contacto conmigo, al 617670220 en horario de oficina,

   grácias,

   Rosa Sabaté

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s